Pobby si Dingan, de Ben Rice

Recenzie Ben Rice - Pobby si Dingan

Pobby si Dingan

Titlu: Pobby si Dingan

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul » Comentarii

Editura: Univers

Autor: Ben Rice

Nr.pagini: 110
Anul apariţiei: 2007
24,00 RON
scris de: Kaspar Hauser Data adăugării: 22 noiembrie, 2020
„Pobby si Dingan“, romanul lui Ben Rice, e o carte frumoasa! Si chiar de multa vreme nu am citit ceva despre care sa spun direct, folosind cuvinte simple: carte frumoasa!

Atit de tare s-au tocit cuvintele incit, atunci cind spun „veti citi o carte frumoasa“, ati putea sa credeti ca nu am ce spune despre cartea de fata. Dimpotriva, am ce spune si o fac incercind sa reincarc niste cuvinte: „Pobby si Dingan“, romanul lui Ben Rice, e o carte frumoasa!

Romanul e povestea unei fetite insotite in permanenta de doi prieteni imaginari care, pina la urma, reusesc sa-si dobindeasca statutul de invizibili.

Pobby si Dingan sint prietenii eroinei romanului, care crede atit de mult in ei, incit disparitia lor (da, desi sint invizibili, dispar!) aduce o tulburare tragica a lumii ei. Nu vreau sa va spun povestea, o veti afla parcurgind repede aceasta carte. Registrul ludic va face lectura asemenea unor minute petrecute in camera copilariei.

Ben Rice, un scriitor contemporan inca tinar, asaza in tilcurile acestei povesti o meditatie profunda despre credinta. Despre puterea credintei. Mesajul optimist, in ciuda unui final mai degraba trist, este ca, atita vreme cit crezi cu putere in ceva, acel ceva incepe sa existe si sa conteze pentru tine. Personajele din micuta asezare miniera australiana unde este plasata actiunea cartii se impart in doua. Cei care cred ca exista Pobby si Dingan si cei care cred ca e vorba despre o bazaconie, de o naluca a unui copil. Dar povestea lui Ben Rice schimba mereu granitele dintre cei care cred si cei care nu.

Si, pina la urma, veti vedea, credinta este cea care va avea cistig de cauza. Credinta creeaza realitatea. Esential, ne spune autorul, este sa crezi pur si simplu...

Cotare: 5 din 5 stele [5 din 5 stele]
înapoi Scrie comentariu
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro