Chestiunea evreiasca, de Mihail Eminescu

Chestiunea evreiasca

de Mihail Eminescu

Chestiunea evreiasca

Titlu:

Chestiunea evreiasca

Domeniu: Doctrine politice

Editura: Vestala

Autor: Mihail Eminescu

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 272

Anul apariţiei: 2008

32,00 RON
Vezi carte

Cu diverse ocazii, dar mai ales cu prilejul aparitiei vol. IX-XIV, din seria academica integrala Opere, atitudinea lui Eminescu fata de nationalitatile conlocuitoare si in primul rand fata de evrei a fost rastalmacita tendentios, dandu-i-se conotatii acuzat politice, fara acoperire în texte.

Este, de aceea, o datorie morala de a publica un corpus complet, riguros alcatuit, al articolelor poetului privitoare la chestiunea evreiasca in Romania si in tarile vecine, pentru ca cititorii sa poata judeca singuri – in contextul larg al pledoariilor, prezentarilor sau expunerilor in care au fost formulate – sensul diferitelor sintagme incriminate.

La mai bine de 150 de ani de la nasterea Luceafarului poeziei romanesti, suntem, credem, pregatiti sa receptam cu obiectivitate mesajul eminescian in lumea adevarului, plasand afirmatiile sale, atat in ansamblul operei, cat si al realitatii social-politice a vremii, care le-a generat.

Mihai Eminescu - Chestiunea evreiasca.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

Cartea “Chestiunea evreiasca” de Mihail Eminescu a apărut la editura Vestala în seria de Doctrine politice, se află în stare nouă, conține 272 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro