Comedia erorilor / Poveste de iarna / Pericle (editie de lux), de William Shakespeare

Comedia erorilor / Poveste de iarna / Pericle (editie de lux)

de William Shakespeare

Comedia erorilor / Poveste de iarna / Pericle (editie de lux)

Titlu:

Comedia erorilor / Poveste de iarna / Pericle (editie de lux)

Domeniu: Poezie

Editura: Adevărul

Autor: William Shakespeare

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 816

Anul apariţiei: 2009

Vezi carte

Una dintre piesele shakespeariene timpurii, Comedia erorilor a fost scrisa intre 1592-1594. De dimensiuni reduse si caracterizata de umorul starnit de numeroasele confuzii, aceasta spune povestea a doi gemeni separati din greseala la nastere. Se pare ca, pentru realizarea acestei opere, Shakespeare s-a inspirat din opera lui Plaut, considerat parintele teatrului roman preclasic si cel mai semnificativ autor al inceputurilor literaturii latine. Egeon, un negustor din Siracusa, isi deapana trista poveste a vietii. In tinerete a fost casatorit si sotia i-a daruit doi baieti gemeni. In aceeasi zi, o femeie sarmana a nascut, de asemenea, gemeni. Egeon i-a facut pe acestia din urma slujitori ai fiilor lui. La scurt timp insa familia pleaca intr-o calatorie pe mare. In urma unei furtuni, el ramane cu doi dintre baieti, iar nevasta lui cu ceilalti doi. Cand se fac mari, baietii ramasi alaturi de Egeon pleaca in cautarea fratilor...

Desi publicata abia in 1623, se pare ca piesa Poveste de iarna a fost scrisa in anul 1594. Este povestea a doi prieteni din copilarie, Leontes si Polixenes, care se reintalnesc dupa multa vreme. Leontes este acum regele Siciliei, iar Polixenes, regele Boemiei. In vizita la Leontes, Polixenes e bucuros sa rememoreze trecutul alaturi de acesta. Dupa un timp, cand decide sa plece, Polixenes e rugat de Leontes sa mai ramana. Pentru ca nu accepta, Leontes isi trimite si sotia, pe Hermoine, sa-l convinga. Aceasta reuseste, dar Leontes incepe sa banuiasca o aventura intre sotia sa si cel mai bun prieten... Multi critici literari sunt de parere ca aceasta piesa nu este doar o comedie, ci si o drama psihologica datorita primelor trei acte.

Pericle este una dintre operele despre care se banuieste ca nu ar apartine lui Shakespeare, ci unui colaborator al marelui dramaturg, posibil George Wilkins. Pericle se intoarce in Tyre, dar acolo prietenul si consilierul sau de incredere, Helicanus, il sfatuieste sa plece, din cauza ca Antiochus, un dusman de temut, ii vrea raul. In calatoria sa, Pericle se indragosteste, dar in timpul unei furtuni crede ca a pierdut-o pe cea care-i aduce pe lume o fetita. Anii trec si fiica lui, Marina, se face din ce in ce mai frumoasa, dar si mai invidiata. Atragandu-si ura celor in grija carora fusese lasata, copila este rapita de pirati si vanduta unui bordel dintr-un tinut indepartat...

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Comedia erorilor / Poveste de iarna / Pericle (editie de lux)” de William Shakespeare a apărut la editura Adevărul în seria de Poezie, se află în stare nouă, conține 816 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro