Corespondenta (3 vol.), de Franz Kafka

Corespondenta (3 vol.)

de Franz Kafka

Corespondenta (3 vol.)

Titlu:

Corespondenta (3 vol.)

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: RAO Books

Autor: Franz Kafka

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 384+486+512

Anul apariţiei: 2005-2008

Vezi carte

Unica ediție integrală Franz Kafka - Corespondență, apărută în 3 volume la editura RAO între 2005-2008.

Coperți cartonate, ediție de lux.

Franz Kafka - Corespondență, volumul 1

Cele 377 de scrisori trimise intre anii 1900-1912, dintre care 15 sunt publicate pentru prima oara in acest volum, reflecta cea mai intensa si memorabila perioada din viata lui Kafka: prieteniile cu Oskar Pllak, Paul Kisch, Max Brod, Ernst Rowohlt - pe cand era student al Facultatii de Drept, iar, mai apoi, angajat al unei firme de asigurari din Praga -, prima iubire inchinata lui Hedwig Weiler. Cea mai insemnata parte a acestui volum o reprezinta cele peste 100 de epistole pline de pasiune si emotie, dedicate viitoarei sale logodnice, Felice Bauer.

Franz Kafka - Corespondență, volumul 2

Anii 1913-1914 marcheaza cea mai bine documentata perioada din viata lui Franz Kafka. Accentul cade, in acest al doilea volum, pe corespondenta autorului cu Felice Bauer. Insa din octombrie 1913 apare pe scena un nou personaj: Grete Bloch, prietena a lui Felice Bauer si intermediara in relatia acesteia cu Kafka. In linistea unei astfel de lumi monotone, putem surprinde, precum un barometru, variatiile linistii, ale nelinistii si ale furtunilor; linistea primilor ani, nelinistea primelor povesti de prietenie si de dragoste si, in cele din urma, furtuna care izbucneste odata cu scrisorile catre domnisoara Felice Bauer. Rareori a existat o asemenea descatusare intr-o opera. - Hanns Zischler

Franz Kafka - Corespondență, volumul 3

Conflictele din viata lui Kafka se accentueaza dramatic din anul 1914. Incepe Primul Razboi Mondial, un eveniment care il va surprinde pe scriitor la Praga, unde lucra ca functionar, dandu-i peste cap toate planurile unei existente libere. El trece, cu toate acestea, printr-o intensa faza de creatie, se nasc Procesul si Colonia penitenciara. Presiunea exterioara exercitata de familie, viata ingrata si monotona de functionar cezaro-craiesc si „lupta pentru casatoria cu Felice Bauer“ il debusoleaza pe scriitor. Paradoxal odata cu declansarea tuberculozei, in 1917, Kafka incepe sa vada lucrurile mai clar, marturisind el insusi ca viata sa a capatat dimensiuni mai simple.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Corespondenta (3 vol.)” de Franz Kafka a apărut la editura RAO Books în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare nouă, conține 384+486+512 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Biblia copiilor
Biblia copiilor
64,00 RON
49,00 RON
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro