Editura Cugetarea

Cărți publicate de editura Cugetarea - Georgescu Delafras.

Editura Cugetarea a fost înființată în anul 1920 de către Petre C. Georgescu-Delafras. Primul success de anvergură al editurii Cugetarea a fost colecția romanelor scrise de Jules Verne, succes care a fost continuat de tipărirea altor colecții de romane celebre ale unor autori ca Emile Zola, Victor Hugo, Lamartine, Dostoievski, Maxim Gorki, George Sand, Pierre Loti etc. Această serie de romane a unor autori consacrați a fost urmată de o nouă serie de cărți ale scriitorilor străini, contemporani cu acea epocă: Anatole France, Thomas Mann, Claude Farrere, Wassermann, St. Zweig, Emil Ludwig etc. Cum însă scopul principal al editurii era promovarea culturii românești, rând pe rând au fost publicați scriitori români ca: Cezar Petrescu, Gala Galaction, Gib Mihăescu, Nichifor Crainic, Mircea Eliade, Victor Ion Popa, Ion Agârbiceanu, Mihail Sadoveanu, Lucian Predescu și mulți alții.

O altă preocupare a editurii a fost și tipărirea de cărți pentru școală. Dintre autori pot fi amintiți: prof. Petr Ghiață, I. Rotaru, I.P.S.S. Irineu, Constantin Giurescu, I. Nisipeanu etc.

În 1936 a fost construit un sediu nou, aflat în strada Popa Nan nr. 21, în care au fost instalate atelierele tipografice.

Istoria editurii și biografia întemeitorului ei au fost publicate în cartea autobiografică Cum am cucerit vieața, de Georgescu-Delafras.

În prezent, editura Cugetarea - Georgescu Delafras nu mai există.


Rezultate/pagină:
Sortează după:
Domenii:

Letopisetul Tarii Moldovei (1943)
Miron Costin
Letopisetul Tarii Moldovei (1943)
Cugetarea

64,00 RON
56,00 RON

Detalii carte
Cumpără


Memorii (editia princeps, 1932)
Eugen Lovinescu
Memorii (editia princeps, 1932)
Cugetarea

149,00 RON
124,00 RON

Detalii carte
Cumpără

0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2020 Anticariat Online
Powered by webgraphic.ro