Dublul. Oameni sarmani, de Dostoievski

Dublul. Oameni sarmani

de Dostoievski

Dublul. Oameni sarmani

Titlu:

Dublul. Oameni sarmani

Domeniu: Beletristica

Editura: Adevărul

Autor: Dostoievski

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 320

Anul apariţiei: 2011

Vezi carte

Două bijuterii miniaturale, Dublul şi Oameni sărmani sunt două opere de mai mică întindere, dar la fel de importante pentru opera prozatorului.

Dostoievski este unul dintre principalele nume ale canonului literar european, şi probabil va rămâne aşa pentru totdeauna. Important este că mai toate cărţile lui mari sunt „profetice“, ele prefigurând drama civilizaţiei europene din secolul XX, al ideologiilor şi totalitarismelor; este cazul unor titluri ca „Demonii“, „Crimă şi pedeapsă“, „Fraţii Karamazov“ (ultimul roman al scriitorului, care nu a mai apucat să scrie continuarea preconizată).

În Dublul, avem a face cu un funcţionar respectabil, Goliadkin senior, care se află pe punctul de a se dezintegra social din cauza apariţiei tulburătoare a unei sosii. Dublul, Goliadkin junior, încearcă să distrugă reputaţia protagonistului şi să-i uzurpe locul în cadrul birocraţiei ruseşti. Surpriza însă survine atunci când se dovedeşte că acesta din urmă nu este decât o manifestare schizofrenică a eroului nostru.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Dublul. Oameni sarmani” de Dostoievski a apărut la editura Adevărul în seria de Beletristica, se află în stare nouă, conține 320 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro