Durabila iubire, de Ian McEwan

Durabila iubire

de Ian McEwan

Durabila iubire

Titlu:

Durabila iubire

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Ian McEwan

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 272

Anul apariţiei: 2006

24,00 RON

Ian McEwan se naşte în 1948, la Aldershot, în Anglia, dar, datorită carierei militare a tatălui său, îşi petrece o mare parte din copilărie în Extremul Orient, Germania şi Africa de Nord. Studiază literatura engleză la Sussex şi este un absolvent marcant al cursului de creaţie literară ţinut de Malcolm Bradbury. Prima sa colecţie de nuvele, "Prima iubire, ultimele rituri” (1975), câştigă în 1976 Premiul Somerset Maugham. Este nominalizat de trei ori pentru Premiul Booker şi îl câştigă în 1998 cu romanul “Amsterdam”. Romanele sale timpurii, printre care “Grădina de ciment” (1978), “Mângîieri străine”(1981), “Copilul furat” (1987), “Inocentul” (1989), “Cîinii negri” (1992) descriu lumi marcate de violenţă, perversiune sexuală şi paranoia, făcând din McEwan un "magician macabru" al ficţiunii contemporane. Autorul însuşi descrie această perioadă ca pe un fel de extravaganţă sălbatică. Ultima sa carte publicată se numeşte “Sâmbătă” (“Saturday”) şi a apărut în 2005.

Romanul Durabila iubire (1997) este primit de critici ca o capodoperă şi este ecranizată şapte ani mai târziu în regia lui Roger Michell. Un balon cu aer cald se prăbuşeşte şi provoacă întâlnirea scriitorului de articole şi cărţi de ştiinţă Joe Rose cu un necunoscut care îi va zdruncina toate reperele. O poveste a fixaţiilor şi erotomaniei ce devine suport pentru meditaţii asupra raţionalităţii şi religiei, asupra egoismului dragostei împinse la extrem.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii

Cartea “Durabila iubire” de Ian McEwan a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 272 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2022 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro