Istoria grecilor, de Indro Montaneli

Istoria grecilor

de Indro Montaneli

Istoria grecilor

Titlu:

Istoria grecilor

Domeniu: Istorie

Editura: Artemis

Autor: Indro Montaneli

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 311

26,00 RON
Vezi carte

O istorie a oamenilor, mai degrabă, decât una a statelor sau a naţiunilor, expusă într-un stil simplu, viu şi plăcut, nelipsit de umor, total opus aca­­demismului şi pedanteriei de modă veche, prezente în alte lucrări consacrate „bătrânei“, dar mereu tinerei şi enigmaticei Elade şi locuitorilor ei.

"Indro Montanelli a inventat un nou gen literar. A luat istoria savantă, erudită şi bombastică şi a preschimbat-o într-una pentru marele public: o istorie a oamenilor de ieri pentru oamenii de azi, simplă, vioaie, polemică. În Istoria grecilor, care este mai degrabă o istorie a unor oameni decât a unor state sau naţiuni, relatările sale despre Minos, Homer, Zeus şi familia acestuia, schiţele şi imaginile sugerate de primele Olimpiade, portrete pline de viaţă ale lui Socrate, Pitagora, Safo, Pericle şi ale altor sute de personaje din vechea Eladă se opun cu ascuţită pătrundere pedanteriei şi academismului de modă veche, transformând totul într-o lucrare doctă şi atrăgătoare."

Indro Montaneli - Istoria grecilor.

Recenzii

Cartea “Istoria grecilor” de Indro Montaneli a apărut la editura Artemis în seria de Istorie, se află în stare nouă, conține 311 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro