Jurnal de scriitor (3 vol.), de Dostoievski

Jurnal de scriitor (3 vol.)

de Dostoievski

Jurnal de scriitor (3 vol.)

Titlu:

Jurnal de scriitor (3 vol.)

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: Polirom

Autor: Dostoievski

Starea cărții: Ca nouă

Nr. pagini: 2006

Anul apariţiei: 1998

Vezi carte

Tulburatorul jurnal al cunoscutului romancier rus ne inlesneste accesul la experienta mortii traita de autor in anul 1849 cind, in calitate de participant la reuniunile grupului liberal al lui Petrachevschi, a fost arestat si condamnat la moarte sub acuzatia de complot impotriva statului. De o intensitate emotionala careia i se supune oricine sunt paginile care prezinta scena aplicarii sentintei – in clipa ce a precedat deschiderea focului de catre plutonul de executie a sosit gratierea tarului de la condamnarea la moarte si comutarea pedepsei prin deportare in Siberia timp de peste trei ani. Traind mereu in vecinatatea mortii (a fost martor al asasinarii tatalui sau de catre proprii tarani), a crizelor de epilepsie, a pledoariilor in favoarea celor oprimati, dar si a crizelor religioase care l-au determinat sa treaca de la agnosticism la crestinism, Dostoievski prezinta in scrierile sale omul sfisiat intre prezenta raului si cautarea lui Dumnezeu, intre inconstient si constient.

Intr-o traducere de exceptie, care reia, dupa atitia ani – si, de aceasta data, din perspectiva unui tumultuos sfirsit de mileniu – textul dostoievskian, cu acea privire care, gratie distantarii, sesizeaza obiectiv detalii si nuante altfel ascunse, lectura acestor memorii ofera cititorului posibilitatea ideala de determinare a propriei pozitii in raport cu coordonatele temporale (si conceptuale) ale Jurnalului.

Traducere de Emil Iordache, Leonte Ivanov, Adriana Nicoara si Marina Vraciu. Prefata de Sorina Balanescu. Editie ingrijita de Emil Iordache.

Dostoievski - Jurnal de scriitor, 3 vol..

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Jurnal de scriitor (3 vol.)” de Dostoievski a apărut la editura Polirom în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare ca nouă, conține 2006 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro