Leonardo da Vinci - biografia unui geniu, de Michael White

Leonardo da Vinci - biografia unui geniu

de Michael White

Leonardo da Vinci - biografia unui geniu

Titlu:

Leonardo da Vinci - biografia unui geniu

Domeniu: Arta

Editura: Litera International

Autor: Michael White

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 284

Anul apariţiei: 2010

26,00 RON
Vezi carte

Despre Leonardo da Vinci s-au scris nenumărate biografii. Cartea lui Michael White ne oferă însă o perspectivă cu totul nouă asupra activităţii acestui om universal al Renaşterii, analizând preocupările sale ştiinţifice, de la arhitectură, anatomie, inginerie militară şi civilă, până la optică şi astronomie.

Sunt detaliate aspecte cunoscute şi mai puţin cunoscute din viaţa lui Leonardo, cum ar fi copilăria nefericită, ucenicia în atelierul lui Verrocchio din Florenţa, homosexualitatea sa asumată ori relaţia cu importanţi mecena ai epocii (Lorenzo Magnificul, Lodovico Sforza, Cesare Borgia), precum şi rivalitatea cu Michelangelo.

Autorul reuşeşte să pună în lumină nu numai geniul artistic al lui da Vinci, dar şi geniul său de inventator ce a născocit, în schiţele sale, maşinării zburătoare sau chiar forme primitive ale unui tanc ori submarin. Este o biografie nu numai despre un singur personaj, ci despre Leonardo şi epoca în care a trăit, pe care a influenţat-o sub toate aspectele.

Despre autor

Michael White, scriitor britanic stabilit în Australia, este autorul a 25 de cărţi, dintre care amintim bestsellerul internaţional Stephen Hawking: A Life in Science (Stephen Hawking: o viaţă în slujba ştiinţei), Tolkien: A Biography (Tolkien: o biografie) şi C. S. Lewis: The Boy Who Chronicled Narnia (C.S. Lewis: băiatul care a scris Cronicile din Narnia).

Recenzii

Cartea “Leonardo da Vinci - biografia unui geniu” de Michael White a apărut la editura Litera International în seria de Arta, se află în stare nouă, conține 284 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro