Luna probabilistica. Soarele probabilistic. Spatiul probabilistic, de Nancy Kress

Luna probabilistica. Soarele probabilistic. Spatiul probabilistic

de Nancy Kress

Luna probabilistica. Soarele probabilistic. Spatiul probabilistic

Titlu:

Luna probabilistica. Soarele probabilistic. Spatiul probabilistic

Domeniu: Beletristica » Science Fiction

Editura: Lucman

Autor: Nancy Kress

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 412+412+432

Anul apariţiei: 2003

64,00 RON
49,00 RON
Vezi carte

Luna Probabilistica

Omenirea a colonizat numeroase sisteme solare, folosind tehnologia straveche a portilor stelare, lasata mostenire de o rasa deosebit de avansata, de mult disparuta. Dar specia umana se afla in razboi intergalactic cu niste extraterestri misteriosi si o pandeste pericolul de a fi invinsa.

In contextul acestei situatii extrem de instabile este descoperita o noua planeta, locuita de o rasa umanoida pasnica, aflata la nivelul preindustrial de civilizatie si cu o particularitate stranie: realitatea este mereu aceeasi pentru toti. O echipa de savanti este trimisa sa studieze aceasta rasa, fara a sti ca misiunea sa constituie o acoperire pentru operatiunea militara ce vizeaza un presupus satelit natural al planetei – dar care nu este luna, ci un artefact incredibil de vechi, aparat de o tehnologie extrem de avansata.

In explorarea planetei, oamenii de stiinta se confrunta cu humanoizii care incearca sa stabileasca daca intrusii pamanteni trebuie ucisi sau nu. In scurt timp, misteriosii extraterestrii sosesc in in sistemul solar, aducand cu ei razboiul, si situatia devine de-a dreptul exploziva.

Luna probabilistica este o aventura SF palpitanta, cu genul de personaje pline de forta ce constituie nota caracteristica a autoarei Nancy Kress, laureata a prestigioaselor premii Nebula si Hugo.

Soarele Probabilistic

Razboiul cu fallerii continua, nu neaparat in avantajul omenirii. Agresivii extraterestri beneficiaza de o tehnologie spectaculoasa, care-i apara de actiunea celor mai puternice arme. Pentru a avea sanse de a invinge, oamenii trebuie sa gaseasca ori un echivalent al misteriosului scut, ori o modalitate de a-i anihila efectele. In Soarele probabilistic, continuarea romanului Luna Probabilistica, Nancy Kress creeaza o noua aventura interstelara complexa, alerta, de neuitat.

Spatiul Probabilistic

Avand Artefactul Protector drept scut pentru intregul sistem solar, omenirea pare in siguranta - cel putin in ceea ce priveste un eventual atac din partea fallerilor. Dar razboiul este departe de a se fi incheiat; dimpotriva, s-a ajuns la un impas. Exista voci tot mai numeroase care afirma ca generalul Stefanak nu initiaza actiuni militare suficient de dure impotriva dusmanilor extraterestri. In urma unei lovituri de stat, puterea ajunge in mainile amiralului Pierce, pe care multi il considera nebun. Lipsit de intelepciune si de realism, Pierce urmareste victoria cu orice pret in razboiul cu fallerii, ignorand complet posibilitatea de a distruge spatiul-timpul si, prin aceasta, toate formele de viata existente in Univers. Intoarcerea pe planeta Lumea a doi fosti membri ai expeditiei care a adus omenirii Artefactul se transforma intr-o misiune de-a dreptul nebuneasca de salvare a Universului.

Cu Spatiul probabilistic, Nancy Kress finalizeaza Trilogia probabilistica printr-o noua naratiune trepidanta, cu intorsaturi de situatie spectaculoase, incununate printr-un deznodamant ce demonstreaza inca o data maiestria autoarei.

Recenzii

Cartea “Luna probabilistica. Soarele probabilistic. Spatiul probabilistic” de Nancy Kress a apărut la editura Lucman în seria de Beletristica: Science Fiction, se află în stare nouă, conține 412+412+432 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro