Magia realitatii (editie cartonata), de Richard Dawkins

Magia realitatii (editie cartonata)

de Richard Dawkins

Magia realitatii (editie cartonata)

Titlu:

Magia realitatii (editie cartonata)

Domeniu: Stiinta

Editura: Humanitas

Autor: Richard Dawkins

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 272

Anul apariţiei: 2012

Vezi carte

La o prima vedere, multe dintre fenomenele naturii par sa tina de magie, iar culturile arhaice au creat mituri pentru a le explica. Egiptenii antici credeau ca se face noapte pentru ca zeita Nut inghite Soarele. Grecii puneau iarna pe seama disparitiei Persefonei in lumea subterana a lui Hades. Pentru vikingi, curcubeul era puntea care ii lega pe zei de Pamant...

Richard Dawkins crede insa ca adevarata magie este magia stiintei, care ajunge sa explice aceste fenomene. Fiecare capitol al cartii lamureste cate o problema: evolutia si diversitatea lumii vii, structura materiei, ciclurile diurn si sezonier, alcatuirea si istoria Soarelui, curcubeul, aparitia universului, posibilitatea existentei vietii pe alte planete, cutremurele, rolul jucat de probabilitati in lumea noastra.

Însoțită de desenele spectaculoase ale lui Dave McKean, Magia realitatii dezvăluie prin povestiri pasionante frumusețea poetică a științei.

„In aceasta carte vreau sa va arat ca, din perspectiva stiintei, lumea reala are propria sa magie, pe care o numesc poetica: o frumusete coplesitoare, a carei magie sporeste tocmai pentru ca e reala, iar noi putem intelege cum functioneaza. In fata adevaratei frumuseti si magii a lumii reale, vrajile supranaturale si scamatoriile par ieftine si stridente. Magia realității nu e nici supranaturală, nici scamatorie, ci pur și simplu minunată. Minunată si reala. Minunată pentru că este reală.“

Richard Dawkins - Magia realității, ediția cartonată, cu supracopertă.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Magia realitatii (editie cartonata)” de Richard Dawkins a apărut la editura Humanitas în seria de Stiinta, se află în stare nouă, conține 272 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro