Mituri si legende ale Romei antice, de Rosa Agizza

Mituri si legende ale Romei antice

de Rosa Agizza

Mituri si legende ale Romei antice

Titlu:

Mituri si legende ale Romei antice

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Lider

Autor: Rosa Agizza

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 336

Anul apariţiei: 2006

36,00 RON
Vezi carte

Legendele si miturile care se regasesc in volumul de fata sunt tratate intr-un limbaj accesibil, urmarind sa largeasca aria de raspandire in randul cititorilor; maniera de tratare nu este exclusiv stiintifica si nu abunda in referinte filologice greoaie.

Desi imagine a unei lumi disparute – si totusi atat de vie in constiinta omului contemporan – Roma Antica continua sa ne comunice in prezent inaltele valori etice si civice proprii actiunilor zeilor si semintiilor de eroi care, astazi, par ca nici nu s-au intamplat, ca nici nu ar fi existat vreodata.

Sedusa de farmecul civilizatiei si mitologiei grecesti, cultura romana s-a lasat inraurita cu subtila complicitate de influentele elene. “Elenizarea” cultelor romane rezida din interpretarea romana a numelor si figurilor divine grecesti pana ce, in timpurile din urma s-a observat patrunderea a numeroase culte orientale, pagane si filosofice in spatiul religiei antice.

Recenzii

Cartea “Mituri si legende ale Romei antice” de Rosa Agizza a apărut la editura Lider în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare nouă, conține 336 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro