NE-AM REINVENTAT!

Pentru a fi în pas cu tehnologia și prietenoși cu dispozitivele mobile, am lansat noul nostru website. Încă trecem în inventar și verificăm titlurile aflate în stoc, însă ne puteți vizita de acum la:

www.carti-online.ro

Munci si zile, de Hesiod

Munci si zile

de Hesiod

Munci si zile

Titlu:

Munci si zile

Domeniu: Stiinta

Editura: Ştiinţifică şi Enciclopedică

Autor: Hesiod

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 86

Anul apariţiei: 1957

36,00 RON

Munci și zile (greacă veche: Ἔργα καὶ Ἡμέραι / Erga kaí Hemérai) este primul poem didactic despre agricultură și aparține lui Hesiod. Scopul operei era insuflarea ideii de dreptate - Dreptatea, fiica lui Zeus, care trebuie să călăuzească viața - și cultivarea respectului față de munca grea a truditorilor pământului. Pe lângă sfaturile referitoare la agricultură și la negoț, pe lângă elogiul ritmului unei existențe în concordanță cu natura, două mituri domină opera: mitul Pandorei, plăsmuită de Zeus ca pedeapsă pentru muritorii cărora Prometeu le dăruise focul furat de la zei, și mitul vârstelor. Dupa vârsta de aur din timpul lui Cronos, existența umana cunoscuse declinul prin vârsta de argint, vârsta de bronz, vârsta eroilor, ajungând, în contemporaneitate, la vârsta de fier, departe de fericirea inițială, de temperanță si de armonie.

Recenzii

Cartea “Munci si zile” de Hesiod a apărut la editura Ştiinţifică şi Enciclopedică în seria de Stiinta, se află în stare foarte bună, conține 86 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2023 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro