Nasterea purgatoriului (2 vol.), de Jacques Le Goff

Nasterea purgatoriului (2 vol.)

de Jacques Le Goff

Nasterea purgatoriului (2 vol.)

Titlu:

Nasterea purgatoriului (2 vol.)

Domeniu: Istorie

Editura: Meridiane

Autor: Jacques Le Goff

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 304 + 336

Anul apariţiei: 1995

94,00 RON
Vezi carte

De la viziunea lui Drythelm la cea a lui Carol cel Gras, călătoriile imaginare pe lumea cealaltă- considerate de cei din Evul Mediu ca „reale", chiar dacă sunt prezentate ca niște „vise" (somnia) - sunt călătorii ale unor oameni vii al căror trup rămâne pe pământ, sufletul întorcându-se și el aci. Viziunile acestea continuă de-a lungul secolului al Xll-lea și ultima dintre ele - Purgatoriul sfântului Patrick - avea să marcheze o etapă hotărâtoare în nașterea Purgatoriului, într-o dublă geografie, geografie terestră și geografie a lumii celeilalte.

Vedem însă cum apare un alt tip de povestire care, în secolul al XIII-lea, va prelua și va difuza pe scară largă Purgatoriul. Sunt povestiri în care morții se înfățișează celor vii, morți ce sunt supuși pedepselor ce spală de păcate și care vin să ceară rugăciuni de la cei vii, sau să-i anunțe că trebuie să se îndrepte de vor să scape de pedepsele ce aduc spălarea de păcate.Este, de fapt, reluarea povestirilor din Cartea a IV-a a Dialogurilor lui Grigore cel Mare, însă strigoii aceia nu se mai află pe pământ ca să se spele de păcatele ce le-au mai rămas, ci într-o permisie excepțională, de scurtă durată, atât cât ține un vis.

Jacques Le Goff - Nasterea purgatoriului (2 vol.).

Recenzii

Cartea “Nasterea purgatoriului (2 vol.)” de Jacques Le Goff a apărut la editura Meridiane în seria de Istorie, se află în stare foarte bună, conține 304 + 336 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro