O istorie a evreilor, de Josy Eisenberg

O istorie a evreilor

de Josy Eisenberg

O istorie a evreilor

Titlu:

O istorie a evreilor

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Josy Eisenberg

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 344

Anul apariţiei: 1993

36,00 RON
Vezi carte

Cine sunt, ce sunt evreii? Sa fii evreu astazi inseamna sa apartii unei credinte, unei culturi sau unei natiuni? Este cineva evreu asa cum altul este protestant sau catolic, cum cineva poate fi celt sau latin, ori cum este suedez sau turc?

Inceputa acum treizeci si cinci de secole in Mesopotamia, intr-un trib de pastori care credeau intr-un singur Dumnezeu, intr-o epoca in care s-au nascut primele mituri si au fost create primele panteonuri, istoria acestui popor prezinta un interes de prim ordin pentru noi toti, caci civilizatia noastra este de esenta crestina, iar crestinismul provine din iudaism, initiatorul monoteismului.

Bogatia documentarii si amploarea analizei fac din aceasta carte o opera de cea mai mare insemnatate care descrie inflorirea, dispersarea (diaspora) si, in sfarsit, posibila reintoarcere pe pamantul natal a unui popor cu un destin paradoxal si grandios, repus fara incetare in joc, acceptat tot timpul cu tributul de sange si lacrimi, cu demnitatea si fervoarea izvorate dintr-o speranta mereu vie.

Traducere de Jean Rosu.

Josy Eisenberg - O istorie a evreilor.

Recenzii

Cartea “O istorie a evreilor” de Josy Eisenberg a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare impecabilă, conține 344 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro