Opere alese (2 vol.), de Denis Diderot

Opere alese (2 vol.)

de Denis Diderot

Opere alese (2 vol.)

Titlu:

Opere alese (2 vol.)

Domeniu: Filosofie

Editura: de Stat pentru Literatură şi Artă

Autor: Denis Diderot

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 560+584

Anul apariţiei: 1957

56,00 RON
49,00 RON
Vezi carte

Unica editie aparuta in Romania a Operelor lui Diderot.

Doua volume de aprox. 600 pagini fiecare, cuprinzand cele mai de seama opere ale marelui filosof si scriitor iluminist francez.

Nascut la Langres, in 1713, Diderot a fost o figura complexa a iluminismului francez, avand o influenta majora asupra spiritului rationalist al secolului al XVIII-lea. Diderot a primit o educatie iezuita si a renuntat la o cariera in drept, dedicandu-se studiului si scrisului. In 1745, impreuna cu D'Alembert, Diderot a inceput sa editeze Encyclopédie, un proiect celebru, care i-a inclus aproape toti scriitorii francezi iluministi importanti.

Una din piesele sale, Le Père de famille (Tatal de familie, 1758), a fost considerata prototipul "dramei burgheze". Dintre celelalte opere ale sale, La Religieuse (Calugarita, 1796) – roman psihologic, Jacques le fataliste (Jacques fatalistul, 1796), precum si satira Le Neveu de Rameau (Nepotul lui Rameau) au devenit binecunoscute.

De asemenea, Diderot este apreciat si pentru scrierile sale filozofice: Pensées philosophiques (Cugetari filozofice, 1746) si Lettre sur les aveugles (Scrisoare despre orbi, 1749). Diderot a avut o contributie fundamentala in domeniul criticii moderne de arta, cu ale sale Salons (Saloane), articole pe care le-a publicat in ziare, incepand din anul 1759. Corespondenta vasta a lui Diderot descrie o imagine obiectiva a epocii sale. El a avut o influenta semnificativa asupra generatiilor urmatoare de ganditori din Franta, Germania si Anglia.

Denis Diderot - Opere alese (2 vol.).

Recenzii

Cartea “Opere alese (2 vol.)” de Denis Diderot a apărut la editura de Stat pentru Literatură şi Artă în seria de Filosofie, se află în stare foarte bună, conține 560+584 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro