Shogun (3 vol.), de James Clavell

Shogun (3 vol.)

de James Clavell

Shogun (3 vol.)

Titlu:

Shogun (3 vol.)

Domeniu: Beletristica

Editura: Adevărul

Autor: James Clavell

Starea cărții: Ca nouă

Nr. pagini: 526, 541, 493

Anul apariţiei: 2009

159,00 RON
Vezi carte

James Clavell - Shogun, 3 volume.

Shogun nu mai necesită nicio recomandare: este un roman de excepție, o vastă și dramatică reconstituire a Japoniei de la începutul secolului al XVII-lea. O poveste plină de acțiune, intrigă și emoție, ce ne face să înțelegem codul de onoare al samuraiului, plin de sălbăticie, de frumusețe și de obsesie a morții.

Shogun a fost publicat pentru prima oară în 1975 și este o poveste despre dragoste, onoare, cultură și lupta pentru putere. Acțiunea se petrece în anul 1600 și marchează ascensiunea Shōgunului Yoshii Toranaga în Japonia feudală, în timp ce înfruntă Consiliul Regenților. Toranaga este ajutat de consilierul său, pilotul englez naufragiat John Blackthorne, care este nu doar singurul englez ajuns pe aceste meleaguri, ci și primul care avea să obțină statutul de samurai.

John Blackthorne, marinar englez pilotând nava comercială olandeză Erasmus, naufragiază pe coasta Japoniei. Împreună cu alți câțiva supraviețuitori olandezi din echipajul său sunt luați ostatici de seniorul feudal local, Omi Kasigi și închiși într-un puț timp de mai multe zile până când, în ochii răpitorilor lor, încep să se comporte în mod civilizat, adică până când încetează să strige, să își reclame libertatea și să se plângă. Seniorul lui Omi Kasigi, daimyo Yabu Kasigi, sosește și execută un marinar ales la întâmplare, făcându-l să fie fiert de viu. La sugestia lui Omi, Yabu Kasigi prevede să își însușească armele și arginții recuperate de pe vasul lui Blackthorne pentru a își spori propria putere, dar este trădat de un samurai fidel lui Toranaga, suzeranul lui Yabu. Acesta și-a informat stăpânul despre sosirea corăbiei; astfel, Yabu este obligat să îl aducă pe Blackthorne, corabia și încărcătura ei, suzeranului său.

Blackthorne este numit "Anjin" de către japonezi (traducerea cuvântului "pilot") pentru că aceștia nu pot sa îi pronunțe numele. El insistă pentru ca tânărul samurai Omi să folosească sufixul san ca și cum ar fi fost un samurai demn de respect, și astfel, Blackthorne este numit de acum înainte Anjin-san.

Recenzii

Cartea “Shogun (3 vol.)” de James Clavell a apărut la editura Adevărul în seria de Beletristica, se află în stare ca nouă, conține 526, 541, 493 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro