Teatru (2 vol.), de Henrik Ibsen

Teatru (2 vol.)

de Henrik Ibsen

Teatru (2 vol.)

Titlu:

Teatru (2 vol.)

Domeniu: Teatru si dramaturgie

Editura: Minerva

Autor: Henrik Ibsen

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 900

Anul apariţiei: 1968

46,00 RON
Vezi carte

Henrik Ibsen - Teatru (2 vol.).

  1. Peer Gynt. Stâlpii societăţii
  2. Pretendenţii la coroană. Brand
Despre Henrik Ibsen

Henrik Ibsen (n. 20 martie 1828 - d. 23 mai 1906): dramaturg norvegian, considerat părintele teatrului modern european, unul dintre reprezentanții de seamă ai dramei de idei din literatura mondială.

După o adolescență marcată de destrămarea familiei, a lucrat ca regizor la teatrul din Bergan. Obținând o bursă de studii în Germania, a fost influențat de Søren Kierkegaard.

Respins și neînțeles în propria țară, Ibsen a trăit timp de 27 de ani în străinatate, în Italia și Germania , în principal la Roma, revenind la Oslo în anii 1890. Paradoxal, după o viață petrecută în exil, a primit funeralii de stat.

Faima sa este aceea a unui realist care a înlocuit restricțiile piesele "bine-făcute" ale epocii sale cu drame "naturaliste" scrise în limbajul cotidian, cum ar fi "O casă de păpuși" (1879).

A inaugurat în literatura universală teatrul de idei. Creația lui Ibsen se impune prin adâncimea viziunii, simplitatea intrigii, gravitatea temei, acuitatea conflictului, vigoarea dialogului , pasiunile personajelor si multe altele.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

Cartea “Teatru (2 vol.)” de Henrik Ibsen a apărut la editura Minerva în seria de Teatru si dramaturgie, se află în stare impecabilă, conține 900 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro