Viata pe un peron, de Octavian Paler

Viata pe un peron

de Octavian Paler

Viata pe un peron

Titlu:

Viata pe un peron

Domeniu: Beletristica » Autori romani

Editura: Corint

Autor: Octavian Paler

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 256

Anul apariţiei: 2005

Vezi carte

Viata pe un peron nu face exceptie de la regula stratificarii epice si supraetajarii simbolice. Pe un plan redus al intrigii, scriitorul inalta o constructie speculativa in al carei labirint urmeaza sa intram. Doua personaje, un barbat si o femeie, se intalnesc intr-o gara parasita, uitata de lume si de trenurile pufaind linistitor. Conturul realitatii care ii haituieste si ii ingrozeste pe cei doi este destul de sters. Amenintarea ramane surda, undeva in fundal, retrasa, ca in teatrul modern, dincolo de spotul de lumina proiectat asupra eroilor. In romanul realist traditional, obiectivitatea epica reprezinta o conditie obligatorie, iar hatisul de fapte apare ca necesar pentru desenul traiectoriei eroului.

Romanul lui Octavian Paler rastoarna perspectiva, construind si analizand cu atentie doua personaje, ca sa poata privi, prin ele, lumea.“ - Daniel Cristea-Enache

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Viata pe un peron” de Octavian Paler a apărut la editura Corint în seria de Beletristica: Autori romani, se află în stare nouă, conține 256 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro