Anale, de Cornelius Tacitus

Anale

de Cornelius Tacitus

Anale

Titlu:

Anale

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Cornelius Tacitus

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 470

Anul apariţiei: 1995

Vezi carte

Analele istorisesc faptele intamplate de la moartea lui August pana in anul 66. Lacomia ostasilor, superficialitatea, versatilitatea, cruzimea si, in general, lipsa de discernamant a oamenilor, setea de putere, desfraul si egoismul fara limite al unor imparati ii sadesc in suflet o amaraciune care se adanceste pe masura ce istoricul patrunde mai adanc in tainele evenimentelor, care, sub pana lui, devin adevarate drame sau tragedii. Accentului tragic al naratiei ii corespunde stilul concentrat, cu nuante arhaizante. Analele reprezinta opera de maturitate a acestui stralucit reprezentant al istoriografiei romane. (N. I. Barbu)

Gaius (Publius) Cornelius Tacitus (c. 55–117), istoric si om politic roman. A devenit faimos in calitate de orator (cognomenul sau, Tacitus, subliniaza cu ironie aceasta calitate), iar in cariera politica a avut o ascensiune rapida: in 88 a fost numit praetor, iar in 97 consul.

Ediția Humanitas 1995. Coperți cartonate. Traducere de Gheorghe Gutu.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Anale” de Cornelius Tacitus a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare impecabilă, conține 470 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro