Dincolo de Bine si de Rau, de Friedrich Nietzsche

Dincolo de Bine si de Rau

de Friedrich Nietzsche

Dincolo de Bine si de Rau

Titlu:

Dincolo de Bine si de Rau

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Friedrich Nietzsche

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 232

Anul apariţiei: 1992

39,00 RON
Vezi carte

Cartea rafuielilor – cu filozofia, cu morala crestina, cu propriul popor sau cu femeia –, Dincolo de bine si de rau e totodata o necrutatoare vivisectie a unei lumi obosite, cazute in toropeala „sfarsitului de secol“! Actualitatea ei e insa mai presus de asemenea vagi paralelisme temporale. Ea tine mai degraba de suprema exigenta nietzscheana fata de gandire, care e chemata acum, mai patetic poate ca niciodata, sa se hraneasca din insasi fiinta ganditorului. Fara acest apel, ce strabate intreaga opera, totul ar fi doar diagnostic exact, cand nu chiar lamentabil esec al unei „mitologii“ echivoce, gata sa cada – cum s-a si intimplat – intr-o ideologie fara nuante.

A fost condus in sus spre ghetarii erorii grotesti, dar viitorul era, in realitate, taramul iubirii sale, iar generatiilor urmatoare, noua, a caror tinerete ii datoreaza infinitul, Nietzsche le va aparea ca o figura de un tragism plapand si onorabil, inconjurat cu flacari de fulgerul acestei schimbari de epoca." (Thomas Mann)

Traducere de Francisc Grunberg.

Recenzii

Cartea “Dincolo de Bine si de Rau” de Friedrich Nietzsche a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 232 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro