Evanghelia Eseniana, de ***

Evanghelia Eseniana

de ***

Evanghelia Eseniana

Titlu:

Evanghelia Eseniana

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Orfeu 2000

Autor: ***

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 300

Anul apariţiei: 1999

49,00 RON
Vezi carte

În 1928 a fost publicată pentru prima oară traducerea cărții întâi a Evangheliei eseniene sub titlul Evanghelia eseniană a păcii; aceasta cuprindea doar o treime din manuscrisul aramaic descoperit de Edmond Bordeaux Szekely în Arhivele Secrete ale Vaticanului.

Versiunea în limba engleză a acestei prime cărți a apărut apoi în 1937 și, de atunci, volumul a călătorit în lumea întreagă și a fost tradus în numeroase limbi, câștigând în fiecare an tot mai mulți cititori. După aproape cincizeci de ani, au apărut Cartea a doua. Cărțile necunoscute ale esenienilor și Cartea a treia. Manuscrisele pierdute ale Fraternității eseniene.

În 1981, a fost publicată postum, respectând cerințele doctorului Edmond Bordeaux Szekely, Cartea a patra. Învățăturile Celui Ales. Aceasta cuprinde un ultim fragment al manuscrisului care, în aramaică, se află în Arhivele Secrete ale Vaticanului, iar în slavonă - în Biblioteca Habsburgilor din Viena.

Lucrarea de față cuprinde textul integral al celor patru cărți apărute ca volume separate sub egida International Biogenic Society. Stilul poetic al traducătorului însuflețește frumoasele cuvinte ale Evangheliei, așa cum au fost ele transmise peste veacuri de Iisus Hristos și bătrânii înțelepți din frăția eseniană.

Textul Evangheliei Eseniene aparţine în mod evident curentului gnostic. Gnoza insistă pe aspectul mental al salvării, al trăirii misterului divin. Cultura religioasă din România are destulă maturitate ca să recepteze acest text fără exaltare (cum fac moderniştii mai ales), dar şi fără prejudecăţi. El face parte din istoria mântuirii şi, în mod cert, din istoria culturii religioase.

Recenzii

Cartea “Evanghelia Eseniana” de *** a apărut la editura Orfeu 2000 în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare impecabilă, conține 300 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2023 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro