Furtul unei natiuni. Romania de la comunism incoace, de Tom Gallagher

Furtul unei natiuni. Romania de la comunism incoace

de Tom Gallagher

Furtul unei natiuni. Romania de la comunism incoace

Titlu:

Furtul unei natiuni. Romania de la comunism incoace

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Tom Gallagher

Starea cărții: Ca nouă

Nr. pagini: 432

Anul apariţiei: 2004

49,00 RON
Vezi carte

Romania vazuta de Tom Gallagher e una fara retusuri. In instrumentarul cercetatorului nu exista nici minciuni cosmetice, nici partipriuri de conjunctura. Miza unei asemenea carti sta tocmai in capacitatea autorului de a ramane echidistant si de a trata subiectul cu detasarea specifica profesionistilor. Tom Gallagher a vizitat Romania si a ajuns s-o cunoasca in amanunt. Nimic nu ii este strain, de la mazilirile pronuntate de Inalta Poarta la excursiile mineresti in centrul Bucurestiului.

Furtul unei natiuni nu cuprinde retete de insanatosire sau sfaturi rostite din varful buzelor. Volumul inseamna in primul rand o cantitate enorma de informatii sistematizate impecabil. Gallagher a cotrobait prin arhive, a consultat colectiile ziarelor, a petrecut sute de ore pe Internet, a discutat cu oameni din miezul evenimentelor si a aflat tot ceea ce il interesa. Rezultatul este, fara dubiu, impresionant. Cititorul roman avea nevoie de un demers neutru si meticulos, de un ghid prin trecutul indepartat sau recent, de o minienciclopedie a succeselor si esecurilor nationale. Exact asta ii furnizeaza Furtul unei natiuni. Nu stim cati dintre puternicii de azi sau de ieri vor parcurge cartea si se vor programa pentru un examen de constiinta. Este cert insa ca publicul va avea ocazia sa vada nu doar cum ne privesc altii, ci in special cat mai avem de mers pana cand vom atinge limanul normalitatii.

Traducere de Delia Razdolescu, Mihai Elin, Horia Barna.

Tom Gallagher - Furtul unei natiuni. Romania de la comunism incoace.

Recenzii

Cartea “Furtul unei natiuni. Romania de la comunism incoace” de Tom Gallagher a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare ca nouă, conține 432 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro