Iluminismul rozicrucian, de Frances Yates

Iluminismul rozicrucian

de Frances Yates

Iluminismul rozicrucian

Titlu:

Iluminismul rozicrucian

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Frances Yates

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 288

Anul apariţiei: 1998

84,00 RON
Vezi carte

Studiul eminentei cercetatoare britanice a epocii renascentiste reconstituie un curent de idei semnificativ, dar putin cunoscut, al gandirii europene. Faza intermediara intre Renastere si asa-numita revolutie stiintifica din secolul al XVII-lea, „iluminismul rozicrucian“ a contopit doua tendinte divergente: iluminarea spirituala si cunoasterea de tip intelectual. Frances Yates se concentreaza asupra perioadei de la inceputul veacului al XVII-lea, cand in Boemia au domnit, vreme de numai cateva luni, Frederic, Elector palatin, si sotia sa, fiica lui lacob I al Angliei. Cercetarea „Manifestelor rozicruciene“ o indreptateste pe autoare sa sustina ca acel scurt rastimp a fost o veritabila epoca de aur a hermetismului, in care traditia cabalista a Renasterii s-a combinat cu aceea a alchimiei.

Frances Yates - Iluminismul rozicrucian.

Traducere de Petru Cretia.

Apărută în cadrul remarcabilei colecții Istoria Ideilor.

Istoric reputat, Frances A. Yates (1899–1981) a fost unul dintre cei mai importanti specialisti in Renastere. In 1977 a primit titlul de Dame of the British Empire. A predat istoria Renasterii la Universitatea din Londra si a fost membra a mai multor societati si institute culturale (British Academy, Royal Society of Literature, Warburg Institute, Lady Margaret Hall).

Recenzii

Cartea “Iluminismul rozicrucian” de Frances Yates a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare impecabilă, conține 288 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro