Intelectuali romani in arhivele comunismului, de ***

Intelectuali romani in arhivele comunismului

de ***

Intelectuali romani in arhivele comunismului

Titlu:

Intelectuali romani in arhivele comunismului

Domeniu: Documente

Editura: Nemira

Autor: ***

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 656

Anul apariţiei: 2006

34,00 RON
Vezi carte

Societatea romaneasca a fost supusa unor procese distrugatoare incepand cu rasturnarea care a avut loc la 23 august 1944. Iluziile s-au spulberat atunci grabnic in ceea ce privea o reinstaurare a Romaniei interbelice in drepturile ei. Notiunile de democratie, libertate, egalitate, independenta si suveranitate nationala au dobandit treptat alte intelesuri sub impactul noii stari de fapt.

Sprijinul mult asteptat din partea biruitorilor apuseni ai Germaniei naziste nu a avut loc. Dimpotriva, de la Washington si Londra erau adresate sfaturi romanilor de a se arata rabdatori, de a se supune neincetat sporitelor pretentii ale ocupantului sovietic si chiar de a nu se impotrivi instrumentului intern al acestuia – Partidul Comunist din Romania. [...]

Intelectuali romani in arhivele comunismului va oferi cititorilor imaginea unor situatii astazi pentru multi de neinteles, dar care este bine sa ramana ca un memento in constiinta colectiva.

Colectiv de autori: Dan Catanus, Mioara Anton, Ana-Maria Catanus, Alexandru-Murad Mironov, Nicoleta Raluca Spiridon

Recenzii

Cartea “Intelectuali romani in arhivele comunismului” de *** a apărut la editura Nemira în seria de Documente, se află în stare nouă, conține 656 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro