Lev Tolstoi. Fuga din Rai, de Pavel Basinski

Lev Tolstoi. Fuga din Rai

de Pavel Basinski

Lev Tolstoi. Fuga din Rai

Titlu:

Lev Tolstoi. Fuga din Rai

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: Humanitas

Autor: Pavel Basinski

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 564

Anul apariţiei: 2014

Vezi carte

Acum peste un veac, la Iasnaia Poliana a avut loc un eveniment care a zguduit intreaga lume: scriitorul Lev Nikolaevici Tolstoi, in varsta de optzeci si doi de ani, a fugit de acasa noaptea, pe ascuns, intr-o directie necunoscuta. De atunci si pana astazi, imprejurarile plecarii si mortii sale au dat nastere la nenumarate speculatii si legende.

Cunoscutul critic si ziarist Pavel Basinski reconstituie aceasta fuga, fara sa ne propuna inca o versiune, ci analizand cu rigoare imensul material documentar aflat la dispozitia cercetatorilor: jurnalele sotilor Tolstoi, jurnale ale membrilor familiei, insemnarile secretarului particular al marelui scriitor, precum si insemnari ale discipolilor sai. Cititorul poate urmari astfel pas cu pas ultimele zile din viata lui Tolstoi, patrunzand in intimitatea familiei sale si a dramei acesteia si descifrand arcanele testamentului spiritual al uneia dintre cele mai mari constiinte ale veacului. Lev Tolstoi. Fuga din Rai este ilustrata cu fotografii rare din arhivele muzeelor dedicate lui Tolstoi de la Iasnaia Poliana si de la Moscova.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Lev Tolstoi. Fuga din Rai” de Pavel Basinski a apărut la editura Humanitas în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare nouă, conține 564 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro