Noaptea, de Elie Wiesel

Noaptea

de Elie Wiesel

Noaptea

Titlu:

Noaptea

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: Univers

Autor: Elie Wiesel

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: nespecificat

36,00 RON

Tradusă pretutindeni în lume, vândută în milioane de exemplare şi îndelung comentată, Noaptea s-a numărat, alături de jurnalul Annei Frank sau de memoriile lui Primo Levi, printre primele cărţi ce au descris martiriul evreilor din lagărele naziste. Depunând mărturie despre infernul trăit la Auschwitz, Elie Wiesel se întreabă şi astăzi, în prefaţa prezentei ediţii, dacă există cuvinte capabile să înfăţişeze inimaginabilul, acel „univers dement şi rece în care era uman să fii inuman”. Încercarea trebuie însă făcută, pentru a nu repeta istoria, pentru a nu lăsa tristeţea trecutului să devină viitor. Fiindcă „uitarea înseamnă pericol şi insultă”.

„Fără această mică lucrare, viaţa mea de scriitor sau viaţa mea pur şi simplu nu ar fi fost ceea ce este: viaţa unui martor care se consideră obligat, din punct de vedere moral şi uman, să împiedice duşmanul să obţină o victorie postumă, ultima, ştergându-şi crimele din memoria oamenilor.” - Elie Wiesel

Autor distins cu Premiul Nobel pentru Pace, membru al Academiei Americane de Artă şi Literatură, iar din 2001 membru de onoare al Academiei Române, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România purtându-i numele.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

Cartea “Noaptea” de Elie Wiesel a apărut la editura Univers în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare nouă și poate fi comandată online.
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2021 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro