Noaptea, de Elie Wiesel

Noaptea

de Elie Wiesel

Noaptea

Titlu:

Noaptea

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: Univers

Autor: Elie Wiesel

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 340

Anul apariţiei: 1989

36,00 RON
Vezi carte

Tradusă pretutindeni în lume, vândută în milioane de exemplare şi îndelung comentată, Noaptea s-a numărat, alături de jurnalul Annei Frank sau de memoriile lui Primo Levi, printre primele cărţi ce au descris martiriul evreilor din lagărele naziste. Depunând mărturie despre infernul trăit la Auschwitz, Elie Wiesel se întreabă şi astăzi, în prefaţa prezentei ediţii, dacă există cuvinte capabile să înfăţişeze inimaginabilul, acel „univers dement şi rece în care era uman să fii inuman”. Încercarea trebuie însă făcută, pentru a nu repeta istoria, pentru a nu lăsa tristeţea trecutului să devină viitor. Fiindcă „uitarea înseamnă pericol şi insultă”.

„Fără această mică lucrare, viaţa mea de scriitor sau viaţa mea pur şi simplu nu ar fi fost ceea ce este: viaţa unui martor care se consideră obligat, din punct de vedere moral şi uman, să împiedice duşmanul să obţină o victorie postumă, ultima, ştergându-şi crimele din memoria oamenilor.” - Elie Wiesel

Autor distins cu Premiul Nobel pentru Pace, membru al Academiei Americane de Artă şi Literatură, iar din 2001 membru de onoare al Academiei Române, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România purtându-i numele.

Recenzii

Cartea “Noaptea” de Elie Wiesel a apărut la editura Univers în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare foarte bună, conține 340 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro