Mit si epopee, de Georges Dumezil

Mit si epopee

de Georges Dumezil

Mit si epopee

Titlu:

Mit si epopee

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Ştiinţifică şi Enciclopedică

Autor: Georges Dumezil

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 992

Anul apariţiei: 1993

199,00 RON
149,00 RON
Vezi carte

Spre sfarsitul mileniului III i.Hr., călăreți migranți, veniți poate din sudul Rusiei, au împânzit în valuri succesive cea mai mare parte a continentului european și către Est au ajuns până la granițele Indiei. Acestor cuceritori, care vorbeau aproximativ aceeași limbă, le-am atribuit prin convenție numele de indo-europeni. Ei împărtășeau o viziune asupra lumii tripartite - sistemul celor trei funcții - unde se articulează, după o ordine ierarhică: magia și suveranitatea juridică (prima funcție); puterea fizică și în principal războinică (a doua funcție); bogăție liniștită și rodnică (a treia funcție). Astfel, acești strămoși foarte îndepărtați s-au bazat pe o concepție a societății care deosebește prin ierarhizarea lor pe preoți, războinici și crescători-culegători.

Mit și epopee este un monumental studiu consacrat elementelor culturale definitorii pe care le au principalele popoare de indo-europeni, născute din moștenirea lor comună. Pentru că dacă structura celor trei funcții apare în primul rând ca o mașină de a face zei, ea se dovedește și un instrument formidabil pentru fabricarea poveștilor. Nu doar mituri, ci și povești populare, legende, epopei, povești în care zeii și oamenii au acest caracter întreit.

Mit și epopee este lucrarea principală ce încununează întreaga operă a lui Georges Dumézil și conține într-un singur tom toate cele trei volume:

  1. Ideologia celor trei funcții în epopeile popoarelor indo-europene, Gallimard, 1968
  2. Tipuri epice indo-europene: eroul, vrăjitorul, regele, Gallimard, 1971
  3. Istorii romane, Gallimard, 1973

Unica ediție. Un volum masiv, de aproape o mie de pagini, coperți cartonate si supracopertă, aflat în stare perfectă.

Recenzii

Cartea “Mit si epopee” de Georges Dumezil a apărut la editura Ştiinţifică şi Enciclopedică în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare impecabilă, conține 992 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro