Povestiri istorice (I), de Dumitru Almas

Povestiri istorice (I)

de Dumitru Almas

Povestiri istorice (I)

Titlu:

Povestiri istorice (I)

Domeniu: Carti pentru copii

Editura: Didactică şi Pedagogică

Autor: Dumitru Almas

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 80

Anul apariţiei: 1982

Vezi carte
„Am scris această carte anume pentru cei mici, care n-au ajuns încă în clasa a IV-a, când încep a învăţa istoria patriei după manual. Mărturisesc: n-a fost o treabă uşoară. Dar m-am ostenit a o alcătui dintr-o stăruitoare poruncă lăuntrică, numită râvna de a ajuta micuţii noştri preşcolari şi şcolari, copiii noştri dragi, să înceapă a desluşi, încă din fragedă pruncie, câte ceva din adevărul istoriei şi din lumina legendelor patriei. Mi-a plăcut a mă osteni scriind-o, cu gândul de a-i face să simtă, încă din anişorii când abia deschid ochii asupra lumii, că au bunici şi străbunei vrednici care se cuvine a fi iubiţi şi respectaţi. Că au o patrie a lor, apărată, îmbogăţită şi înfrumuseţată de aceşti moşi şi strămoşi. Că patria aceasta, România, are o istorie de muncă, de creaţie, de luptă şi eroism pe care datori sunt şi ei a o cunoaşte şi a o iubi, cum se iubesc pe sine. Că dragostea de ţară trebuie să fie aidoma tuturor simtămintelor cu care s-au născut şi în care trebuie să crească: adâncă, serioasă, demnă, nobilă.”

Dumitru Almaș - Povestiri istorice pentru copii și școlari, șoimi ai patriei și pionieri (partea I).

Ediția originală din anii '80, bogat ilustrată de Valentin Tănase.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Povestiri istorice (I)” de Dumitru Almas a apărut la editura Didactică şi Pedagogică în seria de Carti pentru copii, se află în stare foarte bună, conține 80 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro