Scrisori catre cei de-acasa, de Emil Cioran

Scrisori catre cei de-acasa

de Emil Cioran

Scrisori catre cei de-acasa

Titlu:

Scrisori catre cei de-acasa

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: Humanitas

Autor: Emil Cioran

Starea cărții: Uzată

Nr. pagini: 376

Anul apariţiei: 2010

Vezi carte

Conversaţie cu un absent, scrisoarea este un eveniment major al singurătăţii. Adevărul despre un autor e de căutat mai degrabă în corespondenţa decît în opera sa. Cel mai adesea, opera este o mască. În cărţile sale, Nietzsche joacă un rol, se erijează în judecător sau profet, îşi atacă prietenii şi duşmanii şi se plasează – orgolios – în centrul viitorului. În schimb, în scrisori se plînge, e nenorocit, abandonat, bolnav, amărît, e tocmai contrariul a ceea ce se vede în necruţătoarele sale verdicte şi imprecaţii, adevărată însumare de diatribe. (CIORAN)

Nimic din personalitatea lui Cioran nu poate fi mai esenţial etalat în afara scrisorilor către fratele său, Aurel, ori sensibil modificat faţă de mărturisirile făcute aici lui Jeni şi Arşavir Acterian, lui Mircea Eliade, N. Tatu sau Constantin Noica. Dacă se poate imagina un Cioran mai transparent decît cel din propria-i operă, acela se află integral şi pe deplin elocvent în acest volum. (Dan C. MIHĂILESCU)

Emil Cioran - Scrisori către cei de-acasă.

Desi cartea a fost noua, din cauza conditiilor improprii de depozitare, ultimele pagini sunt usor curbate, astfel incat starea generala este descrisa ca uzata. Acest fapt nu reprezinta niciun fel de inconvenient pentru lectura, ci doar estetic.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!

Cartea “Scrisori catre cei de-acasa” de Emil Cioran a apărut la editura Humanitas în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare uzată, conține 376 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro