Tehnica loviturii de stat, de Curzio Malaparte

Tehnica loviturii de stat

de Curzio Malaparte

Tehnica loviturii de stat

Titlu:

Tehnica loviturii de stat

Domeniu: Istorie

Editura: Nemira

Autor: Curzio Malaparte

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 224

Anul apariţiei: 2007

39,00 RON
Vezi carte

Lovitura de stat nu este rezultanta unei anumite conjuncturi politice sau sociale, ci este, în primul rând, o acţiune cu caracter “tehnic”: ea nu presupune declanşarea obligatorie a unei stări de necessitate sau intervenţia maselor, ci existenţa unui grup de oameni decişi, capabili, chiar în condiţii de normalitate, să paralizeze centrii nervoşi ai vieţii naţionale. Modelele de urmat în această privinţă sunt, după opinia autorului, Troţki şi Mussolini.

Geniala carte a lui Malaparte a fost scrisă în 1930, la Torino, şi interzisă în Italia până în 1948. A apărut prima dată în Franţa în 1931, apoi în Germania în 1932, unde profeţiile ei s-au adeverit curând: în ianuarie 1933, când Hitler a luat puterea, dar şi mai târziu, în iunie 1934, când tot Hitler a exterminat aripa extremistă a propriului său partid. Iată aşadar o lucrare de referinţă pentru orice lovitură de stat, trecută sau viitoare.

Recenzii

Cartea “Tehnica loviturii de stat” de Curzio Malaparte a apărut la editura Nemira în seria de Istorie, se află în stare foarte bună, conține 224 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro