Sacrul si profanul, de Mircea Eliade

Sacrul si profanul

de Mircea Eliade

Sacrul si profanul

Titlu:

Sacrul si profanul

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Mircea Eliade

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 204

Anul apariţiei: 1992

36,00 RON
26,00 RON

Sacrul şi profanul sunt două modalităţi de a fi în Lume, două situaţii existenţiale asumate de om de-a lungul istoriei sale. Ele nu prezintă interes doar pentru istoria religiilor sau pentru sociologie, nu fac doar obiectul unor studii istorice, sociologice, etnologice. De fapt, cele două moduri de a fi, sacrul şi profanul, sunt determinate de diferitele poziţii pe care omul le-a cucerit în Cosmos şi sunt importante atât pentru filozofi, cât şi pentru orice cercetător care doreşte să cunoască dimensiunile posibile ale existenţei umane.

O lucrare fundamentală în bibliografia lui Eliade, gândită şi elaborată în 1956 ca o introducere generală la studiul fenomenologic şi istoric al faptelor religioase. Religiozitatea este privită ca structura ultimă a conştiinţei, independentă de numeroasele şi efemerele opoziţii dintre sacru şi profan, aşa cum apar ele în decursul istoriei. Căci ea este o trăsătură umană definitorie, chiar dacă societăţile moderne par a fi areligioase. În gesturile cele mai simple ale vieţii cotidiene, omul religios de tip arhaic nu este cu nimic deosebit de omul logic al tradiţiei culturale europene. Profanul nu este decât o nouă manifestare a aceleiaşi structuri constitutive a omului care, înainte, se manifesta prin expresii „sacre“.

O carte rară, aceasta este prima ediţie tipărită de editura Humanitas.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

Cartea “Sacrul si profanul” de Mircea Eliade a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare impecabilă, conține 204 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2022 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro